Gratis levering in Nederland & België

10 jaar UV-garantie

Kunstgras van topkwaliteit

Soorten kunstgras

Home > Soorten kunstgras

Bij verschillende soorten kunstgras die beschikbaar zijn om aan al jouw behoeften te voldoen bied Kunstgras een veelzijdig alternatief voor natuurlijk gras, of je nu op zoek bent naar een onderhoudsarm gazon voor je achtertuin, een duurzame ondergrond voor sportvelden of een esthetische oplossing voor een daktuin.

Lengte van de vezels

Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende vezellengtes, variërend van kort tot lang. Kortere vezels, zoals die van putting greens, bieden een strak uiterlijk en zijn ideaal voor gebieden waar precisie en gladheid belangrijk zijn, zoals golfgreens of speelplaatsen. Langere vezels geven een natuurlijker uiterlijk en zijn geschikter voor tuinen en landschapsarchitectuur.

Vezelvorm van kunstgras

Kunstgrasvezels kunnen verschillende vormen hebben, zoals rechthoekig, C-vormig, S-vormig of een combinatie daarvan. Elke vorm heeft zijn eigen unieke eigenschappen die van invloed zijn op het uiterlijk, de veerkracht en de duurzaamheid van het kunstgras. Bijvoorbeeld, C-vormige vezels bieden een goede veerkracht en herstelvermogen, terwijl S-vormige vezels een natuurlijker uiterlijk geven.

Soorten vezelmateriaal van kunstgras

Kunstgrasvezels kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals polyethyleen, polypropyleen of nylon. Polyethyleen is het meest voorkomende materiaal en staat bekend om zijn zachte, natuurlijke uitstraling en duurzaamheid. Polypropyleen is een betaalbaarder alternatief en is geschikt voor lichtere toepassingen zoals balkons of terrassen. Nylon vezels zijn extreem duurzaam en veerkrachtig, waardoor ze ideaal zijn voor intensief gebruik op sportvelden.

Soorten kunstgras backing

De backing van kunstgras kan gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals latex, polyurethaan of polypropyleen. Latex backing is het meest gebruikelijk en biedt een goede stabiliteit en drainage. Polyurethaan backing is duurzamer en geschikt voor zwaardere toepassingen, terwijl polypropyleen backing ideaal is voor gebruik in vochtige omgevingen vanwege zijn waterbestendigheid.

Toevoegingen

Sommige soorten kunstgras kunnen worden geleverd met extra functies, zoals ingebouwde drainagegaten, UV-bestendigheid, antibacteriële behandelingen of extra vulling voor een zachter gevoel. Deze toevoegingen kunnen de prestaties en duurzaamheid van het kunstgras verbeteren, afhankelijk van de specifieke behoeften van je project.

Kortom, bij het kiezen van het juiste kunstgras is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals vezellengte, vezelvorm, vezelmateriaal, backing en eventuele extra functies om ervoor te zorgen dat het kunstgras perfect aansluit bij jouw specifieke eisen en wensen. Met de juiste keuze kunstgras kun je genieten van een prachtig groen gazon of een duurzame ondergrond, zonder de nadelen van natuurlijk gras.

De voordelen van kunstgras

Onderhoudsarm

Kunstgras heeft weinig onderhoud nodig, waardoor je tijd en geld bespaart op langdurig onderhoud. Het blijft altijd groen en mooi, zonder dat je hoeft te maaien, sproeien of bemesten.

Kostenbesparend op lange termijn

Hoewel de aanvankelijke kosten voor de aanschaf en installatie van kunstgras hoger kunnen zijn, bespaar je op de lange termijn geld omdat er geen doorlopende kosten zijn voor watergebruik, maaien of chemische behandelingen.

Milieuvriendelijk

Kunstgras vereist geen pesticiden, herbiciden of veel water, waardoor het milieuvriendelijker is dan natuurlijk gras. Het helpt ook water te besparen, wat vooral belangrijk is in gebieden met watertekorten.

Altijd mooi

Kunstgras behoudt zijn aantrekkelijke uiterlijk gedurende het hele jaar, ongeacht het weer. Je hebt altijd een groen gazon, zelfs tijdens droge periodes of in schaduwrijke gebieden waar natuurlijk gras moeite heeft om te groeien.

Veelzijdig en duurzaam

Kunstgras kan op verschillende ondergronden worden geïnstalleerd en is geschikt voor diverse toepassingen zoals tuinen, speelplaatsen en daktuinen. Het is bestand tegen intensief gebruik zonder te slijten, waardoor het een duurzame keuze is voor verschillende omgevingen.